Anti-spam: verstopt mailadressen op je site
Door emailadressen op een website te zetten, zet je de deur open voor zogenoemde spam-bots. Deze programma's scannen het web op emailadressen. Zij zoeken hiervoor in de broncode van een webpagina naar de link die verwijst naar een emailadres. Het programma voegt het gevonden emailadres vervolgens toe aan een database en gebruikt het voor het versturen van de spam.
Je kunt dit voorkomen door het emailadres gecodeerd in de brontekst te verstoppen. Dit kan met behulp van codeerprogramma's die overal te vinden zijn op internet. Die zetten de HTML-code om in een code die de spam-bot niet kan herkennen, maar die de website toch weergeeft als aanklikbare link. Je vindt zo'n codeerprogramma bijvoorbeeld via http://automaticlabs.com
/products/enkoderform


antivir
AntiVir®  Personal Edition is een gratis virusscanner


Geschatte downloadtijd (28K8): 16:23 minuten
Geschatte downloadtijd (128K): 3:35 minuten
Geschatte downloadtijd (1Mbit): 0:26 minuten

AntiVir Personal Edition is een gratis virusscanner voor vrijwel alle Windows besturingssystemen, van XP tot 95. Het programma laat aan duidelijkheid niets te wensen over. De interface is sober maar doeltreffend en via de update-functie zit u nooit met een verouderde versie.

Vreemd is wel dat het updaten niet geheel automatisch gebeurd, maar dat je daar zelf aan moet denken. Pas als u enige weken geen handmatige update heeft uitgevoerd wordt u door het programma gewaarschuwd. Dit terwijl er dan al enige keren nieuwe virusdefinities zijn uitgebracht. Mocht u onverhoopt een virus binnenhalen dan wordt u op een doeltreffende manier aan de hand genomen om dit probleem op te lossen voordat er grote schade ontstaat. Ondanks dat AntiVir Personal Edition een stuk minder bekend is als de betaalde producten van concurrenten McAfee en Symantec, doet de werking er nauwelijks voor onder.

Klik op de button om te downloaden
Grootte: 3 MB

Wil je nog meer van het gratis antivirus programma weten.
Ga dan naar de Site in het Engels www.free-av.com               


Wapen je tegen het nieuwe Sasser-virus!
Een goede beveiliging tegen het nieuwe Sasser-virus is alleen mogelijk als je de allerlaatste veiligheidsupdates van Microsoft hebt opgehaald en geďnstalleerd EN als je een firewall gebruikt. Sasser heeft NIETS te maken met bijlagen in e-mail en ook NIETS met het bezoeken van “onveilige” sites. Sasser kunt je al oplopen door alleen maar verbinding met internet te hebben. Vandaar de noodzaak van een firewall.

Hoe weet je of je beveiligd bent tegen het Sasser virus? Controleer eerst via Windows Update of je alle essentiële updates hebt opgehaald. Ga dan naar de site met toelichting en klik op de knop Proceed.

Er verschijnt nu een blauw vak met in het midden een langwerpig invulvenster. Vul daarin het volgende in:
      137, 138, 139, 445, 5554, 9996

Klik dan op de knop met het opschrift User

Specified Custom Port Probe die er vlak onder staat. Je mag nu GEEN melding krijgen dat een van deze poorten open staat. Is dat wel het geval, dan bent je niet beschermd.

Ook op de website van Symantec kunt je een gratis beveiligingscontrole uitvoeren op jouw computer. (Ook op virussen)

Een firewall
Hier vind je uitleg hoe je een firewall kunt installeren. Doe dit, want het houdt ook hackers en andere onverlaten tegen die op jouw computer willen knoeien!

ZoneAlarm Firewall beschermt je tegen hackers. De Free versie is gratis.
Download (4,75Mb)

Hebt je het virus al, download dan Fix Tool om je computer te scannen.
Voor meer uitleg: Ga dan naar een nieuw virus in omloop: Sasser, op SeniorwebSpyware ontdekken met Ad-Aware
Er zijn enkele programma's op Internet te vinden waarmee je spyware software op je computer kan vinden en verwijderen. Een goed gratis programma is Ad-Aware van het Duitse Lavasoft. Dit programma speurt je computer af naar alle sporen die naar spyware wijzen. Gevonden bestanden kan je verwijderen en (indien je de backup-functie gebruikt hebt) eventueel weer terugzetten. Dit terugzetten kan nodig zijn omdat veel programma's die Spyware in zich hebben niet werken zonder deze spionage-module. Je kan achteraf dan nog altijd besluiten toch het betreffende programma te draaien en de "spionage" maar op de koop toe te nemen.
Voor nog meer uitleg en downloaden.